УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2020/2021. године

Поштовани родитељи,

Због новонастале ситуације и ванредног стања у нашој земљи, обавештавамо Вас да је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја стигло упутство о предстојећем упису деце у први разред:

  1. Родитељу/ другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, од 1. априла 2020. године биће омогућено да електронским путем искажу Интересовање за упис у нашу школу преко Портала еУправа.

Уколико родитељ не искаже заинтересованост на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред наше школе.

Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

  • По дефинисању датума уписа, родитељима ће бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним доласком у школу заврше све активности у вези са уписом детета у школу. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику (Извод из МК рођених, потврда о пребивалишту и уверење о обављеном лекарском прегледу) и упис. Истог дана педагог ће обавити и тестирање детета.
  • Уколико нисте у могућности или из било код другог разлога не желите да користите Портал еУправа и апликацију еУпис, све активности у вези са уписом Вашег детета у први разред можете обавити у просторијама школе по завршетку ванредног стања. О тачном датуму почетка уписа, као и о свим даљим информацијама везаним за упис, бићете благовремено обавештени.

У Бегечу, 31.3.2020. године                                                                                                                                               

                                                              ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

                                                              Милан Татић